Bedrijfsfiets & Werkkostenregeling

Eind vorige week hebben BOVAG, Fietsersbond, Natuur & Milieu en RAI Vereniging een brief aan staatssecretaris Wiebes van Financiën gestuurd op te roepen meer fiscale ruimte te creëren voor de fiets in het woon-werkverkeer. Aanleiding voor deze brief is de verplichte en volledige invoering van de werkkostenregeling (WKR).

Genoemde partijen maken zich zorgen over de positie van de fiets in het woon-werkverkeer die positief gestimuleerd werd door het succesvolle bedrijfsfietsenplan. De invoering van de WKR zorgt ervoor dat onder andere het bedrijfsfietsenplan dreigt te verdwijnen.

Alle aan medewerkers ter beschikking gestelde middelen moeten binnen de WKR gaan concurreren om dezelfde ‘vrije ruimte’ – een beperkt percentage (1,2%) van de totale loonsom. ‘Een gezond en schoon vervoersmiddel als de fiets moet gaan concurreren met o.a. het kerstpakket en de zomerborrel. Mobiele telefoons, tablets en gereedschappen hoeven niet te concurreren, zij zijn in het meest recente voorstel wel vrijgesteld. 

De partijen roepen de staatssecretaris daarom dringend op om binnen het fiscale regime van de WKR een vrijstelling voor de fiets te creëren. Waarom geen nihilwaardering met behoud van het grensbedrag ad EUR 749,00 incl. btw?

Wilt u meer weten over de WKR, bel Salarisjobs. Wij verzorgen regelmatig WKR bijeenkomsten, voeren WKR scans uit en helpen met de implementatie en advies rondom WKR, www.salarisjobs.nl
www.wkr2015.nl