Bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitjes zijn anno 2016 nog steeds zeer populair. Het is goed voor de samenwerking onderling, het zorgt voor ontspanning, en gezelligheid staat altijd hoog in het vaandel tijdens deze uitjes.

Een bedrijfsuitje brengt echter ook wat risico’s met zich mee. Zo kan er tijdens elk bedrijfsuitje wel wat mis gaan. De werkgever moet dus zeker wel de aansprakelijkheid en veiligheid in acht nemen bij het plannen van een dergelijk uitje. Wanneer de werkgever de activiteiten bepaalt, de activiteiten werk gerelateerd zijn en wanneer deelname verplicht is dan is de kans zeer groot dat de organisatie aansprakelijk wordt gesteld in geval van een ongeluk(je).

Als de organisatie het uitstapje heeft geregeld via een evenementenbureau, dan is de kans minder groot dat een ongeval wordt gezien als een bedrijfsongeval. Echter heeft de werkgever nog wel steeds een zorgplicht. Dit houdt in dat een werkgever voor een werkplek moet zorgen die veilig en gezond is, zodat de kans op ongelukken en ziektes klein is. Bij uitbesteding van  een bedrijfsuitje is het dus verstandig om goed te controleren of het  bureau genoeg ervaring heeft, goed de veiligheidsinstructies overbrengt en genoeg begeleiders heeft.
Nieuwsbrief?

Volg ons