Seminar Arbeidsrecht

Spreker: Organisatie en spreker DVDW advocaten
Locatie: vliegveld Zestienhoven (Rotterdam–The Hague Airport) te Rotterdam.
Datum: 25 maart 2014
Tijdstip: 16.15 uur en duurt tot 17.45 uur

Op 18 februari 2014 is het wetsvoorstel Werk en zekerheid door de Tweede Kamer aangenomen. Dit wetsvoorstel moet nog door de Eerste Kamer, maar  – ervan uitgaande dat het wordt aangenomen – zal dit een aanmerkelijke wijziging van het arbeidsrecht tot gevolg hebben. Uw personeels- en arbeidsvoorwaardenbeleid zullen daarop moeten worden afgestemd.

Overigens is het wetsvoorstel niet integraal door de Tweede Kamer aangenomen. Zo is de ingangsdatum van de wijzigingen rond de “ketenregeling” uitgesteld van 1 juli 2014 naar 1 juli 2015 (tegelijk met de wijziging in het ontslagrecht). Belangrijk is wel nu al rekening te houden met de aanstaande wijzigingen in het arbeidsrecht. De beëindiging van het dienstverband met een werknemer wegens disfunctioneren wordt door de wijziging bijvoorbeeld ingrijpend gewijzigd per 1 juli 2015. U zult vanaf die datum moeten aantonen dat u tijdens het dienstverband scholing hebt aangeboden in het kader van een verbetertraject. Daar zult u bij onvoldoende functionerende werknemers dus al op korte termijn mee van start moeten gaan om een beëindiging van een dienstverband na 1 juli 2015 te kunnen realiseren.

Hoewel de wet nog niet door de Eerste Kamer is aangenomen, ligt het in de lijn der verwachting dat dit wel zal gebeuren. Wij praten u graag alvast bij zodat u zich goed kunt voorbereiden op de komende wijzigingen en nodigen u daarom van harte uit voor ons seminar dat geheel in het teken zal staan van Werk en Zekerheid.

Plaats en datum seminar
Het seminar wordt gehouden op dinsdag 25 maart 2014 op vliegveld Zestienhoven (Rotterdam–The Hague Airport) te Rotterdam. De zaal bevindt zich op de bovenste verdieping van het luchthavengebouw en biedt een prachtig zicht op de start –en landingsbaan.
 
Het programma start om 16.15 uur en duurt tot 17.45 uur, waarna er gelegenheid is om tijdens een borrel nog na te praten en vragen te stellen.

Wij ontmoeten u, maar ook uw geïnteresseerde relaties, graag op 25 maart aanstaande.

Aanmelden
U kunt zich voor de seminars aanmelden door op de blauwe button in deze mail te klikken of door een e-mail te sturen naar arbeidsrecht@dvdw.nl vermeld hierin uw naam, bedrijf, e-mailadres en telefoonnummer.

 

 

Nieuwsbrief?

Volg ons