Werkgevers laten miljoenen liggen bij salarisadministratie.

De helft van de grote werkgevers betaalt te veel geld aan sociale verzekeringspremies.  Dat komt doordat er fouten gemaakt worden in de salarisadministratie.  Dat concludeert risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon op basis van eigen onderzoek naar de afdrachten van sociale verzekeringspremies onder ruim 100 organisaties met meer dan 250 werknemers. Het onderzoek is uitgevoerd tussen 2009 en 2012.

Teveel premie afdragen
Werkgevers met meer dan 250 werknemers die de salarisadministratie in eigen beheer hebben, betaalden tussen 2009 en 2012 gemiddeld bijna 100.000 euro teveel aan sociale verzekeringspremies. Volgens Daniël Rijnbeek, Managing Consultant bij Aon Corporate Wellness, is dat wel iets om van te schrikken: ‘Dat kan bijna niet anders, maar aan de andere kant komen we dit soort cijfers wel vaker tegen.’

Bijna de helft (46 procent) van de onderzochte werkgevers liet door fouten in de salarisadministratie geld liggen. In sommige gevallen gaat het om bedragen van meer dan 600.000 euro. Bij 4 procent van de organisaties bleek dat zij verkeerd of te weinig hebben afgedragen en het risico op een naheffing lopen.