Werkwijze

Het begin van onze zoektocht is uw C.V. Nadat u uw C.V. per e-mail of  post  naar ons hebt gestuurd, nemen wij contact met u op en nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek nemen we alle stappen in de procedure door. We willen alles van u weten zodat we een bedrijf kunnen zoeken waar u uw kwaliteiten volledig kunt ontplooien. Na een positief verlopen kennismakingsgesprek, beginnen we een bemiddelingstraject dat op uw wensen en vakkennis is afgestemd.

In het kennismakingsgesprek willen we een goed beeld van uw kwaliteiten krijgen. Beschikt u naast salarisadministratieve kennis ook over uitgebreide deskundigheid van pensioenen of andere arbeidsvoorwaarden? Heeft u projectmatige ervaring? Beschikt u over goede communicatieve vaardigheden? Heeft u affiniteit met boekhouding of HR? Kunt u onder druk presteren? Het gesprek kan eventueel gevolgd worden door een praktijkproef. Tenslotte zal er ook een referentieonderzoek gehouden worden.

Na deze kennismakingsfase zullen we u verschillende vacatures voorleggen die bij u passen. Als u geïnteresseerd bent dan stellen wij u voor aan onze opdrachtgever.

De arbeidsvoorwaarden van Salarisjobs zijn "bovengemiddeld" goed. Naast een uitstekend salaris, auto van de zaak, telefoon van de zaak, 25 vakantiedagen en 5 flexdagen kent Salarisjobs nog vele andere secundaire arbeidsvoorwaarden waar wij trots op zijn

Wat dacht u van een pensioenregeling die vrijwel overal in kan voorzien? Of een studieregeling die uw volgende carrièrestap mogelijk maakt!

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Salarisjobs. Stuur dan een email naar contact@salarisjobs.nl. U kunt ook bellen: 010 - 217 56 30.

Nieuwsbrief?

Volg ons