nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Aanvraag of opzeggen eigenrisicodragerschapVoor een snelle verwerking van de aanvraag eigenrisicodragerschap WGA is het belangrijk dat zowel het aanvraagformulier als de garantieverklaring tegelijkertijd worden ingediend.

Met de aanvraag eigenrisicodragerschap ZW stuur je de schriftelijke afspraken over de verzuimbegeleiding mee. In plaats van de schriftelijke afspraken kan de werkgever ook het ‘Model Arboverklaring eigenrisicodragerschap Ziektewet (ZW)’ gebruiken.

1 januari of 1 juli
Een werkgever kan het eigen risico dragerschap aanvragen of beëindigen op 1 januari of op 1 juli.

Startende werkgever
Voor startende werkgevers geldt een uitzondering. Voor hen kan het eigen risico dragerschap ingaan op het moment dat zij werkgever worden. Daarvoor geldt de datum van indiensttreding van de eerste werknemer die verzekerd is voor de werknemersverzekeringen. De werkgever meldt zich aan bij de Belastingdienst en stuurt de aanvraag eigenrisicodragerschap mee.

De formulieren staan op belastingdienst.nl:

Model Arboverklaring eigenrisicodragerschap Ziektewet (ZW)
Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de ZW
Garantieverklaring bij de aanvraag eigenrisicodragerschap voor de WGA Aanvraag of beëindiging Eigenrisicodragerschap voor de WGA

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.

 
Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervan

Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46