nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Aanvragen doelgroepverklaring LKV met 3 maanden verlengd


Het UWV schrijft op hun website dat vanwege de coronacrisis de aanvraagtermijn voor een doelgroepverklaring voor het loonkostenvoordeel (LKV) tijdelijk met 3 maanden is verlengd.  

Werkgevers hebben een kopie van de doelgroepverklaring nodig om loonkostenvoordeel (LKV) te ontvangen. De werknemer moet deze zelf aanvragen.  Normaal gesproken moet een werknemer de verklaring aanvragen binnen 3 maanden nadat hij in dienst kwam. Maar door de coronacrisis lukt het niet altijd om dat in die periode te doen. De werknemer heeft daar nu 3 maanden langer de tijd voor, waardoor de totale aanvraagtermijn nu 6 maanden is. Het gaat om doelgroepverklaringen voor dienstverbanden die zijn gestart tussen 1 januari 2020 en 1 juni 2020.

Verklaring voor werknemers in kwetsbare posities.

Dit jaar kunnen werkgevers een LKV ontvangen voor een werknemer als die in 2019 voldeed aan een aantal voorwaarden. De doelgroepverklaring is daar één van. Het gaat om werknemers in een kwetsbare positie die kunnen worden verdeeld in drie categorieën:

  • oudere uitkeringsgerechtigden;
  • arbeidsgehandicapten;
  • werknemers met een arbeidsbeperking en scholingsbelemmerden.

Een kopie van de doelgroepverklaring moet in de loonadministratie bewaard blijven. Pas na afloop van het kalenderjaar wordt de tegemoetkoming berekend en uitbetaald.


Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.

Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervanPlan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46