nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Concurrentiebeding


Op het moment dat een werknemer met veel kennis van de organisatie na afloop van zijn dienstbetrekking een prominente rol bij een bij de concurrent krijgt, zit je als werkgever met de gebakken peren. Een concurrentiebeding kan dit soort situaties voorkomen. In het concurrentiebeding beslist een werkgever dat een werknemer na zijn (zelf geïnitieerde) vertrek een bepaalde periode niet bij de concurrent aan de slag kan. Aan het beding moet een boete gekoppeld zijn die de werknemer bij overtreding moet betalen.

Belemmering op de arbeidsmarkt is een mogelijk gevolg. Daarom staat in de wet dat een concurrentiebeding niet onredelijk zwaar mag uitpakken voor een werknemer. De kantonrechter kan het concurrentiebeding vernietigen of rechtsgeldig verklaren. Een beding opnemen in een tijdelijk contract mag alleen bij zwaarwegende bedrijfsbelangen. 

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.

Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervan
Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46