nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Controle sectorindeling

Als werkgever is het van belang om te controleren of u goed bent ingedeeld in de juiste sector.
Een sectorcode is van belang om de hoogte van een aantal premies te bepalen.

Premies waarbij het van belang is in welke sector u zit zijn bijvoorbeeld:
  • De WHK-premies (werkhervattingskas). U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid in sectoren waar het werk lichamelijk zwaarder is, meer zal voorkomen. Daardoor zal in deze sectoren de premie voor de WHK ook hoger zijn.
  • Ook de WW premie is sectorafhankelijk. Sectoren die een hoge instroom kennen in de WW, zullen ook een hogere premie betalen dan sectoren waar dit niet of nauwelijks voorkomt.
  • De toewijzing aan een pensioenfonds is ook sectorafhankelijk.
Het is dus uiterst belangrijk goed te kijken of de sector/branche nog wel klopt. Niet alleen voor beginnende werkgevers, maar ook bijvoorbeeld als uw activiteiten in de loop van de jaren zijn veranderd. Ook als u meerdere activiteiten in één bedrijf uitvoert kan het belangrijk zijn hier goed naar te kijken. U wilt namelijk niet voor onverwachte verassingen komen te staan als de Belastingdienst bij een controle opeens een andere sectorcode vaststelt. Of nog erger u wilt ook niet jarenlang te veel premie betalen terwijl dit niet nodig is. Misschien kun u namelijk op de loonkosten besparen door uw activiteiten op een duidelijkere manier aan de Belastingdienst te omschrijven.

Laat daarom uw sectorindeling controleren. Vooral als uw activiteiten in de loop van de jaren langzaam zijn gewijzigd of als u twijfelt aan de juiste indeling.

Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46