nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Doorlopen van een vaste reiskostenvergoeding


Er bestaat een mogelijkheid om voor reiskosten een vaste onbelaste vergoeding af te spreken voor het woon-werktraject.

De maatregelen rondom rondom de coronacrisis leiden voor veel werknemers tot een verandering van hun reispatroon. Door deze verandering kan het met zich  meebrengen dat een werkgever de vaste reiskostenvergoeding moet aanpassen of geheel of gedeeltelijk tot het loon moet rekenen. De staatssecretaris vindt dit in deze coronacrisis ongewenst.

Op korte termijn zal in de Staatscourant een beleidsbesluit worden gepubliceerd waarin staat dat de werkgever die een vaste reiskostenvergoeding aanbiedt hier nu in deze thuiswerktijden geen gevolgen aan hoeft te verbinden. De werkgever kan deze goedkeuring ook toepassen voor een vaste reiskostenvergoeding met nacalculatie. De werkgever mag voor deze periode dus blijven uitgaan van het reispatroon waar de vergoeding al op gebaseerd was.

Het Besluit noodmaatregelen coronacrisis werkt terug tot en met 12 maart 2020.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.


Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervanPlan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46