nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Fiscale overgangsregeling in het geval van een no-deal Brexit

In het geval van een no-deal Brexit zal er voor de belastingen worden gedaan alsof het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie nog niet verlaten heeft. Voor burgers en bedrijven komt er tijdelijk fiscaal overgangsrecht welke in beginsel voor de rest van het jaar geldt. Dit voornemen schrijft staatssecretaris Menno Snel in een brief aan de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Snel van Financiën: “Voor Nederlandse burgers en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk brengt een no-deal Brexit al veel onzekerheid met zich mee. Hoewel met een no-deal Brexit zeker veel gaat veranderen, wil ik mensen met deze overgangsperiode de gelegenheid geven zich hier op voor te bereiden.”

Wanneer een no-deal Brexit plaatsvindt en het Verenigd Koninkrijk een zogenaamd derde land wordt, zullen zonder maatregelen personen en bedrijven direct geconfronteerd worden met een andere fiscale behandeling dan voorheen. Burgers die in het Verenigd Koninkrijk wonen en in Nederland belasting betalen verliezen dan bijvoorbeeld het recht op heffingskortingen en het recht op bepaalde aftrekposten zoals bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek. Voor sommige fiscale regelingen is het namelijk van belang of je in een EU-land woont of daarbuiten. Met dit tijdelijke fiscale overgangsrecht kunnen burgers en bedrijven zich langer op deze nieuwe situatie voorbereiden en wordt voorkomen dat bedrijven in hetzelfde boekjaar verschillende fiscale behandelingen krijgen.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met kenniscentrum@salarisjobs.nl


Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46