nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Kleine werkgevers worden gecompenseerd voor transitievergoedingVanaf 2021 kunnen kleine werkgevers compensatie aanvragen voor betaalde transitievergoedingen bij bedrijfsbeëindiging vanwege ziekte, pensionering of overlijden. Er bestaat ook al een compensatieregeling voor transitievergoedingen bij ontslag na 2 jaar ziekte.


Werkgevers kunnen sinds 1 april 2020 compensatie aanvragen voor transitievergoedingen die zij hebben betaald bij ontslag vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. Je kunt ook met terugwerkende kracht gebruik maken van de compensatieregeling, namelijk voor de transitievergoedingen welke betaald zijn tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020. Vervolgens komt er in 2021 nog een tweede regeling voor de compensatie van transitievergoedingen bij. Vanaf volgend jaar hebben kleine werkgevers die hun onderneming beëindigen wegens pensionering of ziekte - onder voorwaarden - recht op compensatie van de betaalde transitievergoedingen. Hier kun je ook aanspraak op maken als de werkgever overlijdt. Leidt het overlijden tot bedrijfsbeëindiging, dan kunnen betaalde transitievergoedingen in aanmerking komen voor de compensatieregeling.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.

Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervanPlan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46