nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Loondoorbetalingsverplichting als medewerkers tijdens staking ziek worden

Als een werknemer deelneemt aan een staking heeft hij in principe geen recht op loon. Als deze werknemer vervolgens ziek wordt, ontstaat er een bijzondere situatie, hij heeft geen recht op loon, maar de periode van de loondoorbetaling bij ziekte begint wel te tellen.

Als een werknemer al aan het staken is en zich vervolgens ziek meldt, hoeft zijn werkgever zijn loon tijdens ziekte niet door te betalen tot het moment dat de staking voorbij is. In de tussentijd beginnen wel de 104 weken voor de loondoorbetaling te tellen. Als de zieke staker twee jaar ziek blijft, kost hij de werkgever dus minder dan de gebruikelijke twee jaar aan loon.

Om ervoor te zorgen dat de teller van de ziektedagen ook echt begint te lopen, is het van belang dat de werkgever de stakende werknemer wel ziek meldt bij de arbodienstverlener. In de loonaangifte hoeft er verder niets anders te gebeuren dan bij stakende werknemers die niet ziek zijn.

Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46