nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Parkeerboete onder de WKR

Stel een werkgever wil voor een medewerker een parkeerboete betalen onder de WKR, mag dat dan zomaar?

Dit mag alleen indien de boete aan de werkgever is opgelegd en niet aan de werknemer zelf (dan zou het namelijk om een vergoeding gaan). Een parkeerboete zal gezien de hoogte hiervan over het algemeen niet meer dan 30% afwijken van de gebruikelijkheidstoets en mag daarom wel onder de eindheffing van de WKR gerekend worden.

De belastingdienst zegt hierover het volgende:
'Een vergoeding voor een boete zal altijd tot het loon van de werknemer gerekend moeten worden.
Maar zegt de belastingdienst: ‘Hebt u een boete gekregen voor een overtreding van de werknemer en verhaalt u deze niet op de werknemer, dan mag u het voordeel van het niet verhalen voor de werknemer als eindheffingsloon aanwijzen als aan de gebruikelijkheidstoets is voldaan.’

Hierboven staat dus feitelijk dat indien de boete aan de gebruikelijkheidstoets voldoet en deze aan de werkgever is opgelegd, dit is bijvoorbeeld het geval bij een lease auto, de boete wel onder de 1,2% vrijgestelde eindheffing van de WKR gerekend mag worden. 
Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46