nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Vanaf 2020 LKV in sommige situaties langer dan 3 jaar

U kunt als werkgever een loonkostenvoordeel (LKV) aanvragen via de loonaangifte als een werknemer aantoonbaar tot de doelgroep banenafspraak en scholing belemmerden behoort.
Op dit moment kan die loonkostensubsidie maximaal drie jaar duren vanaf het moment dat de werknemer in dienst komt. Echter, in de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid staat dat de LKV voor deze doelgroep per 2020 niet langer beperkt is tot drie jaar. Uw organisatie kan deze tegemoetkoming per 2020 dus voor onbepaalde duur aanvragen, zolang de werknemer aan de voorwaarden voor het LKV voldoet.

Voor de doelgroep banenafspraak en scholing belemmerden moet deze voorgenomen uitbreiding van het loonkostenvoordeel het arbeidsmarktperspectief van werknemers met een arbeidsbeperking structureel verbeteren.

Voor de andere drie doelgroepen zijn geen plannen bekend om de looptijd van het loonkostenvoordeel te verlengen. Voor het aannemen van oudere uitkeringsgerechtigden, het aannemen van arbeidsgehandicapte werknemers en het herplaatsen van arbeidsgehandicapte werknemers blijft dus een beperkte looptijd gelden.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met kenniscentrum@salarisjobs.nl Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46