nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Veilig vernietigen van verzamelde persoonsgegevens

De regels omtrent de bewaartermijnen voor persoonsgegevens die in de Wet bescherming persoonsgegevens staan, blijven bestaan.
Persoonsgegevens mogen niet langer bewaard worden dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor die gegevens verzameld en verwerkt  zijn. De Belastingwet gaat voor op een algemene wet zoals de AVG.

Als de bewaartermijn is verstreken moeten alle bewaarde persoonsgegevens verwijderd worden. Digitaal gegevens verwijderen kan met CCleaner (https://www.cleaner.com/ccleaneraner). Bestanden kunnen dan definitief verwijderd worden. Om de complete harde schijf te wissen kan met het programma DBAN (https://dban.org) maar dit is dan wel definitief. Fysieke gegevens verwijderen kan men door gespecialiseerde bedrijven (CA + gecertificeerd dit is het keurmerk voor betrouwbare vernietiging van Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie) laten vernietigen. Persoonsgegevens met het oud papier meegeven mag niet, maar verbranden of zelf met een papierversnipperaar vernietigen is ook een mogelijkheid.

Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46