nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Verloonde uren bij seniorenregelingen

Ouderen die vooruitlopend op hun pensioen minder gaan werken, kunnen vaak gebruik maken van een speciale regeling die dit financieel aantrekkelijk maakt. Op de site van de belastingdienst kun je sinds kort terugvinden hoe een demotieregeling in de loonaangifte verwerkt moet worden.

Demotieregeling
Een demotieregeling is een fiscale regeling voor medewerkers welke bijna met pensioen gaan, minder uren werken in ruil voor een kleiner deel van hun loon. De werknemer gaat bijvoorbeeld 40% minder werken tegen 20% minder loon.

In de praktijk
Voor de verloonde uren is van belang wat uw organisatie daadwerkelijk verloond. Deze regeling kan op 2 manieren werken:
 • De contracturen van de werknemer blijven hetzelfde, maar de werknemer werkt in de praktijk tegen een lager loon (bijvoorbeeld 20% minder loon) en heeft minder verloonde uren (bijvoorbeeld 40% minder uren). De verloonde uren zijn gelijk aan wat de werkgever aan de werknemer uitbetaalt, dus 80% van de oorspronkelijke uren.
 • De contracturen worden naar beneden bijgesteld. In dat geval zijn de nieuwe contracturen de verloonde uren. De werknemer gaat bijvoorbeeld 36 uur werken in plaats van 40 uur, maar blijft hetzelfde bedrag betaald krijgen. Elk beloond uur is een verloond uur, dus er is sprake van 36 verloonde uren per week.
Mocht u meer willen weten over dit onderwerp, neem dan contact op met kenniscentrum@salarisjobs.nl.
  Plan een
  kennismakingsgesprek

  Zet de eerste stap

  Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

  MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
  Kantoor

  Amsterdam

  Olympisch stadion 24

  T 020-723 05 21

  Kantoor

  Rotterdam

  Westplein 5-D

  T 010-217 56 30

  Kantoor

  Breda

  Ceresstraat 13

  T 076-303 11 46