nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Verruiming regels voor voorzieningen thuiswerkplekHet UWV heeft de uitvoering rondom voorzieningen voor de thuiswerkplek versoepeld. Dit maakt het voor werknemers met een functionele beperking mogelijk om ook tijdens corona thuis te werken.

Het advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken, geldt ook voor werknemers die vanwege een ziekte of handicap een voorziening nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen, bijvoorbeeld een brailleleesregel. Omdat UWV veel vragen krijgt over voorzieningen op de thuiswerkplek, heeft het uitvoeringsinstituut besloten de regels verruimen. Werknemers komen hierdoor eerder in aanmerking voor een voorziening voor de thuiswerkplek. Vóór corona was dit alleen mogelijk als er een medische noodzaak was om thuis te werken. UWV bekijkt eerst de mogelijkheden om goed thuis te kunnen werken. Kunnen bepaalde voorzieningen bijvoorbeeld meegenomen worden van de werkplek naar de thuiswerkplek? Zo niet, dan kan de klant een aanvraag doen voor een tweede voorziening.

Werknemer vraagt de vergoeding aan

Werknemers die vanwege een ziekte of handicap een bepaalde voorziening nodig hebben op de werkplek, kunnen hiervoor een vergoeding aanvragen bij UWV. Ook kan een werkgever die extra kosten maakt om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen of te houden, bij UWV in aanmerking komen voor een vergoeding. Het gaat dan om niet-meeneembare voorzieningen, bijvoorbeeld voor een noodzakelijke aanpassing van de werkplek (tool) of in het bedrijfspand. Zogenoemde meeneembare voorzieningen zoals een aangepaste bureaustoel, vraagt de werknemer zelf aan.


Verruimde regeling inzetten na corona

UWV zal de ervaringen met de verruimde regeling tijdens corona met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gebruiken voor het ondersteunen van thuiswerken in de toekomst. De verruimde inzet van voorzieningen geldt niet voor werkplekaanpassingen die álle werknemers nodig hebben. Deze vallen onder de verantwoordelijkheid van de werkgever.


Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.

Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervan


Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46