nl | en

Blijf op de hoogte
met Salarisjobs

Nieuwsbericht

Voorkom hoge WW-premie en let op aanwezigheid addendum!


Voorkom hoge WW-premie en let op aanwezigheid addendum!


Sinds januari 2020 betalen werkgevers geen sectorpremie meer, maar een hoge of lage premie Awf. De lage WW -premie 2,94% is alleen voor werknemers met een contract voor onbepaalde tijd. Hierbij mag het niet gaan om een oproepovereenkomst. Om de lage premie te mogen toepassen over heel 2020 dient er een schriftelijk bewijs in de administratie aanwezig te zijn die zowel door de werkgever en de werknemer getekend moet zijn. Een digitale handtekening of een instemming per e-mail is voldoende.


Werkgevers dienen hun administratie voor 1 juli op orde te hebben anders betalen zij met terugwerkende kracht de hoge WW- premie van 7,94%. Dit uitstel was alleen voor medewerkers die uiterlijk 31 december 2019 in vaste dienst kwamen. Nieuwe vaste contracten dienen door beide partijen meteen te worden ondertekend en in de administratie opgenomen.


Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze specialisten, zij staan u graag te woord, of stuur een e-mail naar kenniscentrum@salarisjobs.nl.


Disclaimer:
Hoewel aan de inhoud van deze berichtgeving uiterste zorgvuldigheid is betracht kan Salarisjobs niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik hiervan
Plan een
kennismakingsgesprek

Zet de eerste stap

Alle projecten starten met een kennismaking. Onze dienstverlening is gebaseerd op maatwerk en persoonlijke benadering, we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK >
Kantoor

Amsterdam

Olympisch stadion 24

T 020-723 05 21

Kantoor

Rotterdam

Westplein 5-D

T 010-217 56 30

Kantoor

Breda

Ceresstraat 13

T 076-303 11 46